Przedszkolaki przygotowują śniadanie

Od najmłodszych lat powinno się rozwijać świadomość prawidłowego odżywiania, dlatego też  przedszkolaki  samodzielnie przygotowywały sobie śniadanie. Zanim przystąpiły do pracy,  rozmawiały o tym, jak dbać o swoje zdrowie. Po starannym umyciu rąk i przygotowaniu stanowisk wszyscy zabrali się do pracy. Na stołach zagościły świeże warzywa: sałata, rzodkiewki, papryka, pomidor, ogórek. Nie zabrakło wędliny, białego i żółtego sera, a także pieczywa. Z wielkim zaangażowaniem  dzieci smarowały chleb masłem, układały produkty tworząc kolorowe kanapki, które potem z apetytem wszyscy zjedli.

Samodzielne przygotowanie kanapek sprawiło dzieciom wielką radość. Niektóre przedszkolaki postanowiły zrobić takie kanapki rodzicom w domu!

M. Stanowska